Klokken

Klokken is één van onze specialiteiten en wij presenteren dan ook één van de grootste collecties hangende en staande klokken van Nederland. Het assortiment bestaat uit zowel moderne als klassieke klokken van verschillende merken. In het Klokkenhuis in Schoonhoven hebben wij meer dan 1000 klokken hangen en staan welke u zelf kunt komen bekijken. In Lekkerkerk hebben wij een selectie met een net zo grote variatie samengesteld. Onze gehele klokkencollectie is met smaak en oog voor detail samengesteld door onze uurwerkmakers en trendspecialisten. Hierdoor weten wij altijd unieke klokken toe te voegen aan onze collectie. Wat ons extra bijzonder maakt zijn onze eigen uurwerkmakers. Naast dat zij al jarenlange ervaring hebben in het adviseren van klanten bij de aankoop van hun klok, repareren of restaureren zij ook al jaren iedere type klok of barometer. Mocht uw klok na jaren gelopen te hebben toe zijn aan een onderhoudsbeurt, dan verzorgen onze specialisten dit ook tot in de puntjes. Uiteindelijk is iedere klok dan ook een sieraad in uw interieur.

De verschillen tussen de klokken zorgen ervoor dat er altijd een klok is die bij u past

Van oudsher zijn er veel klokken, die onderling allemaal verschillen. Op het gebied van uurwerken kunt al een keuze tussen quartz uurwerken en mechanische uurwerken. Klokken met een kwartsuurwerk lopen op een batterij en hoort u nagenoeg niet. Deze wandklokken zijn verkrijgbaar met een quartz uurwerk met slinger of met een quartz uurwerk zonder slinger. Daarnaast zijn er ook tafelklokken met kwartsuurwerk beschikbaar in een klassiek of moderne vormgeving. Op zoek naar een klok met een groot gebruiksgemak? In dat geval is het mogelijk om een klok met een Radio Controlled uurwerk te kopen. Deze uurwerken staan in verbinding met de atoomtijd in Frankfurt. Hierdoor loopt de klok altijd goed en zullen de zomer- en wintertijd zelfstandig worden bijgewerkt. Heel handig, als u alleen van u klok wil genieten.

Een klok met een kloppend hart worden klokken ook wel eens genoemd als het voorzien zijn van een mechanisch uurwerk. De klok wordt mechanisch aangedreven door gewichten of veren die opgewonden moeten worden. Dit soort mechanische klokken zijn met verschillende type slagwerk te krijgen. Zo vindt u klokken met het bekende * Westminster speelwerk *. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het Bim Bam slagwerk, * de Rondgong *, een heldere * belslag * of een * enkele belslag * welke ook wel dwangslag genoemd wordt.

Daarnaast zijn er nog speciale klokken met een bijzonder speel- en of slagwerk. Allereerst de bekende koekoeksklokken met de koekoeksmelodie. Verder zijn er ook mechanische klokken die een * 3 melodieën speelwerk * hebben. Hier kunt u zelf kiezen welke melodie u wilt horen. Er kan gekozen worden uit de Westminster melodie, de Wittington melodie of de St. Michael Melodie.

Type klokken

Hangende klokken: Een groot gedeelte van ons assortiment bestaat uit hangende klokken voor aan de wand. Deze klokken van de beste, voornamelijk Duitse merken, zijn leverbaar in alle stijlen en in veel materiaal- of houtsoorten. De verschillende type hangende klokken zoals regulateurs, newtimers, Franse stijlklokken, keukenklokken en Friese staartklokken hebben een plaats gekregen bij ons in de winkel. Dit ruime aanbod biedt u de mogelijkheid om te vergelijken en de mooiste klok als aanvulling op uw interieur uit te kiezen. U vindt bij ons merken als Hermle, AMS, Kieninger, Jeka, Dennis Dingens en Nextime.

Staande klokken: Aan de staande klokken, ook wel staande horloges genoemd, is volgens een rijke en eeuwenoude traditie gewerkt door vakbekwame uurwerk- en meubelmakers. Deze meubelstukken in o.a. noten, mahonie en massief eiken zijn leverbaar in blank en donkere tinten. De staande klokken zijn voorzien van de zwaarste kwaliteitsuurwerken met diverse speelwerken. Naast het Westminster type slagwerk heeft u de keuze uit nog twee verschillende speelmelodieën. Verder zijn de klokken vaak afgewerkt met een geëtste wijzerplaat, welke een fraai en decoratief element vormen van deze klokken.

Tafelklokken en penduleklokken: De tafelklokken stammen uit de tijd dat er in iedere kamer nog geen klok hing. De tafelklokken van tegenwoordig zijn fraaie exemplaren afgewerkt met diverse type slag- of speelwerk. Deze kunnen op de eettafel, schoorsteenmantel of dressoir worden gezet, als een op zichzelf staand meubelstuk. Vroeger waren klokken een bezit voor welgestelde families, vanwege hun kostbaarheid. Zelfs deze families permitteerden zich geen klok in iedere kamer. Vandaar dat de verschillende tafelklokken voorzien zijn van een handvat aan de bovenzijde. Op deze manier konden de tafelklokken gemakkelijk verplaatst worden van de ene kamer naar de andere. Rond de eeuwwisseling van 1900 kreeg de schoorsteen een belangrijke plaats in het interieur. De pendule- en tafelklokken lenen zich uitstekend om op de schoorsteen neer te zetten. Vandaar de naam schoorsteenpendules. Sindsdien zijn deze pendule- en tafelklokken niet meer weg te denken uit de vele huiskamers en zorgen ze voor een ouderwetse gezelligheid. Tegenwoordig is er de keuze uit zowel antieke, klassieke als moderne varianten. Van een pendule gemaakt van massiefeiken tot een piano-gelakt model met een kwalitatief opengewerkt skeletuurwerk.

Antieke klokken: In het Klokkenhuys hebben wij ook een divers aanbod in antieke klokken. Van Franse comtoise klokken tot antieke Friese staartklokken. Een gevarieerd aanbod van antieke klokken in uitstekende staat hebben wij weten samen te stellen. Al deze klokken zijn gerestaureerd in eigen atelier en daarom gegarandeerd op kwaliteit en originaliteit. Indien u op zoek bent naar een klok met een verhaal, dan kan één van deze unieke antieke klokken voldoen aan uw wensen.

Bijzondere klokken: De bekende Duitse merken hebben wij in collectie, maar daarnaast zijn wij ook altijd opzoek naar nieuw klokken met een speciaal verhaal of design. Eén van die merken is QLOCKTWO. Dit merk afkomstig uit Duitsland toont de tijd in woorden. De speciale voorzetplaten met letters, leverbaar in meer dan 20 talen, kunnen worden afgewisseld in taal en kleur. Iedere RAL-kleur is leverbaar in elke taal en daarnaast zijn er o.a. speciale roest, koper, platinum, goud of staal versies beschikbaar.

Diamantini & Domeniconi is een Italiaans merk dat zeer speciale design klokken maakt. Uitgevoerd met koekoeksslagwerk en vogeltjes of een belletje maken zij zeer bijzondere klokken met strakke en grappige designs. Leuk voor in een woonkamer, kantoor of kinderkamer. Zeker de moeite waard om deze collecte van Diamantini & Domeniconi te bekijken.

Gratis bezorging door heel Nederland en België

Als Rikkoert Juweliers verzorgen wij zelf de aflevering van mechanische klokken en barometers op afspraak. Wij maken met u een afspraak, regelen de klok geheel voor u af en hangen de klok of barometer aan de gewenste wand of zetten de staande- of tafelklok op de juiste plaats. Wij verzorgen deze bezorging van A tot Z inclusief het boren, het schroeven en het installeren van de klok of barometer. Uiteraard krijgt u van ons een persoonlijke uitleg hoe de klok of barometer werkt. Na bestelling van uw klok online of de winkel, nemen wij contact op om dag en tijd af te spreken en dat geheel kosteloos.

Reparaties: geen uurwerk is te complex of geen klok is te oud

Naast de verkoop van klokken, repareren wij ook ieder type klok. Onze jarenlange ervaring zorgt voor een hoge standaardkwaliteit bij de reparties van klokken. Wij repareren en restaureren ieder type uurwerk, zijn in staat nieuwe onderdelen te maken en reviseren ieder type slagwerk. Bij een reparatie van een klok wordt de klok allereerst onderdeel voor onderdeel met de hand uit elkaar gehaald. Ieder onderdeel wordt afzonderlijk schoongemaakt, alle tappen worden gepolijst en waar nodig opnieuw verbust en voorzien van nieuwe lagers.

Indien elk onderdeel weer voldoet aan de kwaliteitseisen van het type uurwerk, wordt het uurwerk wederom met de hand in elkaar gezet. Het uurwerk wordt doorgeolied en volledig afgesteld, waarna het in onze afregelkamer wordt afgeregeld. De klok wordt in het benodigde tijdsbestek op de minuut nauwkeurig afgeregeld, zodat altijd de juiste tijd wordt weergegeven. Tevens hebben wij een haal- en brengservice voor reparatieklokken. Voor meer informatie kunt u kijken op onze reparatiepagina.