Nieuw zilver

In het DNA van Rikkoert zit zilver verweven. Vanuit de Zilverstad van Nederland bieden wij de u de grootste zilvercollectie van Nederland aan. Naast onze collectie antiek zilver hebben wij een nieuw zilver collectie in een klassiek en moderne vormgeving, welke bestaat uit gebruiksvoorwerpen, siervoorwerpen en bestek. Verder maken wij in ons eigen zilversmid atelier ook zilveren voorwerpen en objecten in opdracht en weten wij door onze ervaring iedere reparatie te realiseren. Op deze manier kunnen wij altijd aan uw wensen voldoen.

Gebruiksvoorwerpen, zilveren voorwerpen die vragen om gebruikt te worden

Naast dat grootzilver een decoratief element is in ieder interieur, hebben veel zilveren voorwerpen een praktische toepassing. Zo kunt u bonbon- en broodmanden op tafel gebruiken, kaarsen laten branden in kandelaars en koffie- en theeserviezen gebruiken tijdens een high tea of ander feestelijk moment. Veel voorwerpen kunt u dus zelf gebruiken of cadeau doen. Kristallen karaffen en glazen met zilveren voet, servetbanden, dienbladen, koektrommels, kinderbekers, bestekjes, geboortelepels, fotolijsten en al het overige wat u kunt bedenken in het zilver, het is te verkrijgen of desnoods te maken. Wanneer u een zilver artikel cadeau wilt doen voor bijvoorbeeld een geboorte of huwelijk dan heeft u de mogelijkheid ieder zilveren artikel persoonlijk te maken middels een gravure, door het artikel bij ons in eigen atelier te laten graveren.

Zilveren siervoorwerpen: veelal een herinnering of ter aankleding van een mooi moment

De zilveren artikelen die vallen onder siervoorwerpen hebben veelal een decoratieve functie en vinden vaak hun toepassing bij speciale gelegenheden, waarbij dit soort bijzondere stukjes zilveren kunst worden weggegeven of aangekocht. Mooie miniaturen en zeilscheepjes, fotolijsten, siervogels, vazen, brandewijnkommen en overige sierstukken zijn onderdeel van onze collectie. Tevens worden veel specifieke wensen vormgegeven en gerealiseerd door onze vakmensen.

Zilver bestek en schepwerk, dit maakt het eten nog smaakvoller

Écht zilveren tafelbestek is bijna nergens meer te verkrijgen. Als specialist bieden wij nog wel complete cassettes of losse onderdelen aan. Op deze manier kunnen wij u helpen om uw cassette compleet te maken of u adviseren bij de aanschaf van een complete nieuwe cassette. Naast de volledig zilveren bestekdelen, is er ook bestek in verzilverd of edelstaal te verkrijgen. Kunt u het gewenste bestek niet vinden? Neem contact op met onze specialisten van de klantenservice en wij gaan ons best doen om uw vragen en wensen in te vullen. Door de jaren hebben wij ook een groot aanbod opgebouwd in antiek en occasion tafelbestek. Alle verschillende bestekdelen zijn in eigen atelier opgemaakt als nieuw. Op deze manier kunnen vaak oude cassettes met originele bestekdelen worden aangevuld. De volgende bestekmodellen zijn het meest voorkomend: Haags Lofje, Hollands Glad, Parelrand, Puntfilet, Dubbel Rondfilet, Enkelfilet - Prinses en Biedermeier.