Wekkers

Wekkers, iedereen gebruikt ze wel en de wekkers zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maken. Het afgaan van een wekker betekend de start van een nieuwe energievolle dag. Daarom is het belangrijk dat de wekker die je hebt aansluit bij je wensen. Je hebt hele praktische wekkers met een eenvoudig design, maar er zijn ook wekkers met een prachtig design die echt een item zijn in de slaapkamer. Daarnaast zijn er wekkers met verschillende uurwerken, opties en afwerkingen.

Welke wekker moet ik kiezen?

De wekkers in onze collectie hebben een mechanisch of quartz uurwerk en kunnen uitgevoerd zijn met extra functies. * Mechanische wekkers * moeten worden opgewonden, waarna ze op de gestelde tijd zullen aflopen middels een gerinkel van bellen. Qua design zijn dit echt de klassiekers. Het ziet er nostalgisch en sfeervol uit. Naast de mechanische wekkers zijn er de elektrische wekkers. Deze lopen veelal op een batterij, wat ervoor zorg draagt dat de wekkers zeer nauwkeurig lopen. De wekkers met quartz uurwerk zijn ook te verkrijgen met een radio controlled uurwerk. Deze wekkers zullen na het plaatsen van de batterij en bij het veranderen van de zomer- en wintertijd zichzelf weer op juiste tijd instellen.

Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een kwartsuurwerk is het mogelijk te kiezen voor analoge wekkers met wijzers en wekkers met een digitaal scherm. De collectie analoge wekkers bestaat uit wekkers met wijzers. Deze zijn veelal met oplichtende wijzers en uuraanduiding uitgevoerd. Er zijn speciaal wekkers voor op reis, voor kinderen of gewoon voor in slaapkamer thuis. De digitale wekkershebben diverse manieren van het tonen van de tijd. Iedere wekkers geeft digitaal de tijd weer, maar diverse modellen geven ook de datum, temperatuur of de dag weer.

Speciale wekkers – “De tijd in woorden”

Het merk QLOCKTWO heeft naast haar QLOCKTWO klokken ook wekkers / bureauklokken gemaakt. De QLOCKTWO TOUCH hebben een formaat van 13,5 x 13,5 cm. waarop de tijd letterlijk in woorden wordt weergeven. Per vijf minuten kunt de tijd afleven en de overige minuten worden middels de puntjes in de hoeken aangeduid. Aangezien het TOUCH model een alarmfunctie heeft is het model geschikt als wekker. Daarnaast kan het model ook goed als bureauklok worden gebruikt. Het leuke aan dit merk is dat de platen gewijzigd kunnen worden in veel verschillende kleuren en afwerkingen en dat deze beschikbaar zijn in meer dan 20 talen.