Om u beter en persoonlijker van dienst te kunnen wezen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies. Vind meer informatie over onze cookies "klik hier". × Melding sluiten

 

In het privacy statement kunt u alles lezen over hoe uw gegevens worden beschermd en gebruikt. Deze privacy statement is voor het laatste gewijzigd op 24-05-2018

 

Dit is de privacy beleid van Rikkoert Juweliersbedrijven in het Silverhuys B.V. (hierna “Rikkoert Juweliers”). Veiligheid en privacy zijn belangrijke elementen voor Rikkoert Juweliers. Rikkoert Juweliers handelt dan ook altijd in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.

 

Wanneer het gaat om de verwekring van uw persoonsgegevens, is Rikkoert Juweliers de zogeheten ‘verantwoordelijke’ in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit wil zeggen dat Rikkoert Juweliers bepaalt welke persoonsgegevens worden verwerkt, met welk doel en op welke manier.

 

Rikkoert Juweliers is ervoor verantwoordelijk dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG, op behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt. In dit privacy beleid informeren wij u dan ook graag over de wijze waarop wij uw gegevens verwerken en hoe wij uw gegevens vertrouwelijk behandelen en beveiligen.

 

Dit privacy beleid is van toepassing op al onze diensten en overeenkomsten. Door gebruik te maken van onze website of het sluiten van een overeenkomst, geeft u aan ons privacy beleid te accepteren.

 

Wat doen wij met uw gegevens welke u aan ons toevertrouwt?

 

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Wanner u bij ons een bestelling plaatst, maken wij gebruik van persoonsgegevens. Dit geldt voor:

 

§ Bestelling

§ Reservering

§ Winkelafspraak

§ Bezorging

§ Betaling

§ Retour & reparatie

§ Zakelijke bestellingen

 

NAW-gegevens zijn voor ons noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw bestelling ook daadwerkelijk bij u thuis kan worden bezorgd. Tevens moeten wij uw bestelling op het juiste adres factureren en is het van belang voor de garantie op uw aankopen en eventuele reparatieverzoeken. Uw contactgegevens als het telefoonnummer en e-mailadres worden door ons gebruikt om u op de hoogte te houden van de status van uw bestelling.

 

Met andere woorden, Rikkoert Juweliers gebruikt en verwerkt onder meer uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, bankgegevens, aankoopgeschiedenis, en sporadische data zoals trouw- of geboortedata. Rikkoert Juweliers heeft deze gegevens nodig om contact met u op te nemen, om de met u gemaakte afspraken uit kunnen voeren en na te komen. Deze gegevens kan Rikkoert Juweliers ook gebruiken om u informatie te sturen en de beste service te bieden die verbandhouden met onze onderneming. Daarnaast ook om u op de hoogte te brengen van onze nieuwe producten en diensten. Rikkoert Juweliers kan deze gegevens gebruiken voor:

 

  • Contact met onze klantenservice
  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Bezoek van de Rikkoert-website
  • Een account
  • Nieuwsbrief & e-mail
  • Post
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social Media
  • Beveiliging in onze winkels

 

Als Rikkoert Juweliers kunnen wij ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer wij fraude vermoeden. Daarnaast kunt u ons zelf ook toestemming hebben gegeven om uw gegevens te gebruiken, een voorbeeld hiervan is de aanmelding voor een nieuwsbrief. Deze toestemming houden wij in een overzicht bij.

Een account aanmaken en inloggen op onze website

Wanneer u een account hebt aangemaakt op onze website, bewaren wij via de door u gekozen gebruikersnaam de door u opgegeven persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens zodat u deze niet elke keer opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij u kunnen contacten in het kader van uitvoering van de overeenkomst.

Als u een account bij ons hebt en inlogt op onze website, heeft u direct toegang tot uw gegevens waar u zelf zaken kunt instellen, opgeven of wijzigen.

Online winkelen met een account

Indien u voor het plaatsen van uw bestelling, inlogt via uw Rikkoert account, worden bij het plaatsen van een bestelling op de webshop de gegevens over uw bestelling automatisch aan uw account gekoppeld. Op die manier heeft u een overzicht van hetgeen u eerder bij ons heeft gekocht en kunnen wij uw bestelling nog beter en efficiënter in behandeling nemen. Indien u een bestelling plaatst, verwerken wij alle noodzakelijke gegevens om de bestelling af te handelen waaronder uw naam, (aflever)adres, e-mailadres, gegevens over uw bestelling, betalingsgegevens, eventuele gravuregegevens en mogelijke feedback.

Online winkelen zonder account

U hebt geen verplichting om een account aan te maken in onze webshop. U heeft de mogelijkheid om te winkelen in onze webshop zonder account. Wij verwerken in dat geval alleen de volgende persoonsgegevens van u die noodzakelijk zijn voor de goede afhandeling van uw bestelling: uw naam, (aflever)adres, e-mailadres, gegevens over uw bestelling, betalingsgegevens, eventuele gravuregegevens en mogelijke feedback.

Bestellingen ophalen in de winkel

Wanneer u via onze webshop artikelen heeft gekocht, kunt u ervoor kiezen om deze in één van onze winkels af te halen. Wanneer u uw bestelling afhaalt, kunnen wij u vragen om uw legitimatiebewijs. Wij controleren alleen uw legitimatiebewijs om vast te stellen of u gerechtigd bent de bestelling op te halen. Wij slaan de gegevens niet op. Wij registreren allen uw naam, de datum waarop de bestelling is binnengekomen en wordt opgehaald, gegevens ten aanzien van de bestelling en de betaling en mogelijke feedback.

Bestellingen ophalen bij een PostNL ophaalpunt

Wanneer u via onze webshop artikelen heeft gekocht, kunt u ervoor kiezen (eventueel met behulp van onze klantenservicemedewerkers) op deze bij één van de PostNL ophaalpunten af te halen. Wanneer u uw bestelling afhaalt, zal het door uw gekozen ophaalpunt om uw legitimatiebewijs vragen. PostNL controleert allen uw legitimatiebewijs om vast te stellen dat u gerechtigd bent om de bestelling op te halen.

Social Media

Rikkoert Juweliers maakt gebruik van sociale media, zoals Facebook. Wanneer u ons volgt op onze sociale media accounts of via je eigen sociale media account met ons communiceert, kunnen wij de gegevens van jouw openbare profiel van je sociale media account verwerken. Afhankelijk van de instellingen van jouw profiel en de actie die jij zelf kiest (zoals ons nieuwsbericht liken op Facebook) kunnen onze marketingberichten en nieuwsberichten worden getoond op jouw overzichtspagina.

Wanneer u via sociale media met ons communiceert (bijvoorbeeld door content te plaatsen op ons profiel, persoonlijke berichten te sturen of berichten te liken) kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken op uw berichten of getoond interesse te beantwoorden.

Nieuwsbrief en e-mail

Wij versturen verschillende soorten e-mails. U ontvangt van ons e-mails naar aanleiding van uw aankoop met bijvoorbeeld informatie over uw bestelling, verzending, een review-verzoek of tips over uw product.

Daarnaast versturen wij ook nieuwsbrieven en persoonlijke aanbiedingen per e-mail en post. Dit doen wij alleen als u zelf hebt aangegeven deze te willen ontvangen. De inhoud van nieuwsbrieven kunnen zijn gepersonaliseerd op basis van uw aankopen, door u aangegeven interesses en de artikelen die u hebt bekeken op onze website.

De nieuwsbrief wordt alleen verstuurd naar het door u ingevoerde e-mailadres. Dit slaan wij netjes en veilig op. Uiteraard heeft u altijd de mogelijkheid u direct af te melden of uw gegevens in te zien en/of te wijzigen.

Reviews

Rikkoert Juweliers vindt klanttevredenheid zeer belangrijk. Om dit te meten sturen wij u, als u bij ons een aankoop heeft gedaan, een e-mail om uw ervaring met uw aankoop en uw tevredenheid over onze service te meten. Op deze manier kunnen wij ons assortiment nog beter afstemmen op uw wensen en onze service verder optimaliseren. Voor winkelreviews werken wij samen met Trustpilot. Bekijk hier hun klantenservice.

Cookies

Om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren, meten we het gedrag van onze bezoekers aan de hand van cookies. Bezoekt u onze website, dan kan Rikkoert Juweliers via cookies uw surfgedrag monitoren (een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat zich op de vaste schijf van uw computer installeert. Dit bestand houdt de sporen bij van de bezochte internetsite en bevat een aantal gegevens over dit bezoek). 

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken. Deze cookies kunt u te allen tijde uitschakelen via uw webbrowser. U dient hierbij wel rekening te houden dat het mogelijk zo is dat onze website dan niet meer optimaal functioneert.

Voor het analyseren maakt Rikkoert Juweliers gebruik van de webanalyse-tools Google Analytics, aangeboden door Google. De cookies van Google Analytics stellen ons onder meer in staat om te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en welke pagina’s van onze website het vaakst worden bekeken.

Voor de volledige informatie over de functionaliteit van en gegevensverwerking verwijzen wij u naar:

· Google Analytics zie Privacy statement

De verzamelde informatie wordt verwerkt in statistieken en wordt door ons gebruikt om onze website te optimaliseren zodat we u nog beter van dienst kunnen zijn. De verzamelde informatie wordt door ons niet gebruikt om u, als persoon, te identificeren.

Wij hebben een bewerkersovereenkomst met deze partners afgesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten die wij inzetten, zoals productaanbiedingen en (regionale) advertenties. Wij laten daarbij IP-adressen anonimiseren.

Naast het gebruik van cookies koppelt Rikkoert Juweliers uw e-mailadres met Google Customer Match om met online middelen zoals Search Engine Advertising (SEA) en Facebook, onze communicatie nog beter te kunnen afstemmen op uw persoonlijk keuzes en voorwaarden.

 

Camerabeelden

Ter bescherming van onze eigendommen en de veiligheid van onze klanten en personeel, maken wij gebruik van zicht- en mogelijk onzichtbare beveiligingscamera’s. Bij geconstateerde misstanden zullen wij deze beelden met politie, justitie en derden, dit alles geheel – in lijn met de wet en regelgeving en de afspraken met Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Wie heeft toegang tot uw gegevens?

Rikkoert Juweliers kan uw gegevens doorgeven aan haar partners als dat nodig is voor haar dienstverlening. Deze partners zijn: bezorgpartners, leveranciers of reparateurs, betaalpartners, IT-dienstverleners en partijen die onze reviews verzamelen.

Media- en advertentiepartners, zoals Google, geven wij alleen gegevens door zodat wij via onze eigen advertenties uw persoonlijk advies kunnen geven of gerichte advertenties kunnen laten zien, bijvoorbeeld op basis van uw interesse in bepaalde artikelen. In verdacht situaties zijn wij verplicht om klantgegevens de delen met overheidsinstanties.

De partijen die van ons toegang krijgen tot uw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om u een dienst te leveren namens Rikkoert Juweliers. Tenzij zij zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van uw gegevens. Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die cookies op onze website verzamelen. Je leest hier meer over ons cookiestatement en het privacybeleid van deze betreffende partijen.

Belangrijk te weten is dat wij uw gegevens nooit verkopen aan derden.

 

Beveiliging persoonsgegevens

Rikkoert Juweliers heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal of oneigenlijk verwerking. Zo wordt gebruik gemaakt van een firewall en versleutelingsmaatregelen ter voorkoming tot gegevens door onbevoegde derden.

De data van de gebruikers worden opgeslagen op locaties die zowel technisch als fysiek zijn beveiligd. Tevens is inzichtelijk wie er toegang heeft gehad tot de gebruikersdata. Slechts de groep medewerkers die deze betreffende data nodig hebben om u van dienst te zijn kunnen bij deze gegevens. Daarnaast rust er geheimhouding op al onze klantgegevens.

 

De volgende concrete beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:

- Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord

- Wij nemen fysieke maatregelen voor toegangsbescherming van de systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn

- Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert

- Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens

Websites van derden

De website kan hyperlinks bevatten naar website van derde partijen. Rikkoert Juweliers heeft geen zeggenschap over de websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze website van derden een andere privacy beleid van toepassing is. Dit privacy beleid heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die door Rikkoert Juweliers zijn verkregen. Rikkoert Juweliers accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) website van derden.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Rikkoert Juweliers bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel van de verwerking, dit kan echter per situatie verschillen. Dit doet zij in een vorm die het mogelijk maakt de betrokkenen te identificeren, dan noodzakelijk is voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld or vervolgens worden verwerkt. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal zeven jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht die langer bewaren vereist, zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens.

Wijzingen in dit privacy statement

Rikkoert Juweliers behoudt het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van de wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en correctie

Wanneer u in wilt zien welke gegevens Rikkoert Juweliers vastlegt of als u gegevens wilt wijzigen, gebruik beperken of verwijderen die u niet kunt wijzigen in uw account, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Rikkoert Juweliers. Tevens kunt u een aanvraag doen van inzage of voor ontvangst van een kopie. 

Als u wilt weten welke persoonsgegevens Rikkoert Juweliers van u verwerkt, kunt u een schriftelijk inzageverzoek doen bij ons. Om misbruik te voorkomen kunnen we aanvullende informatie van u vragen om uw identiteit vast te stellen. Wanneer het gaat om inzag in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser. Indien de gegevens niet kloppen, kunt u ons verzoeken om de gegevens te wijzigen te laten verwijderen.

Autoriteit persoonsgegevens

Bij onverhoopte klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens, verneemt Rikkoert Juweliers dit graag van u en lossen dit met u op. Mochten Rikkoert Juweliers en u er desondanks toch niet samen uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens Rikkoert Juweliers

Als u contact met ons wilt nemen aangaande ons privacy beleid, kunt u daarvoor de onderstaande manieren hanteren.

Per e-mail: klantenservice@rikkoert.nl

Per telefoon: 0182 – 38 26 51 (maandag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur)

Per post: Haven 5, 2871 CK Schoonhoven t.a.v. Rikkoert Juweliers

 

 

 

 

 

 

Telefonisch bestellenInfo/Telefonisch bestellen

Gemakkelijk, snel en eenvoudig!

Wilt u telefonisch bestellen, reserveren of heeft u een vraag hierover? Dan kunt u bellen naar het onderstaande telefoonnummer.

Wij vragen u het artikelnummer bij de hand te houden, zodat onze medewerkers u direct verder kunnen helpen.

Telefoonnummer: 0182-382651

*Telefoonkosten volgens lokaal tarief, bereikbaar van maandag tot en met zaterdag (9:00 - 17:00).

FeedbackFeedback

Vragen, klachten of verbeteringen?

Ondervindt u problemen met de website of heeft u verbeteringen, vragen of klachten? Stuur ons dan een e-mail door op de onderstaande knop te klikken.

Stuur ons een e-mail

*Wij streven ernaar u binnen twee werkdagen een reactie te sturen.