Design Zilver

Design zilver onderscheidt zich door zijn bijzonder vormgeving, soms in verrassende combinaties met alternatieve materialen zoals edelstaal, kunststof of hout. Fraaie ontwerpen zorgen voor unieke voorwerpen en sieraden.

Design sieraden

Design sieraden onderscheiden zich duidelijk van allerlei andere stijlsieraden. Het toepassen van unieke vormen en materialen resulteert in draagbare kunst. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de sieraden van de Finse ontwerpers en edelsmeden van Lapponia. Door hun inspiratie ontstaan steeds geheel nieuwe ontwerpen, waardoor ieder sieraad een unieke uitstraling heeft. Een gedeelte van deze sieraden wordt volledig met de hand gemaakt. Dit bestempelt de exclusiviteit van het sieraad. Ondanks de schitterende ontwerpen zijn de sieraden wel altijd goed draagbaar.

Design groot zilver

Gebruiksvoorwerpen in design zilver kunnen we omschrijven als toegepaste kunst, bruikbaar en decoratief. Hiervan is een fraaie collectie opgebouwd, die vervaardigd is in o.a. ons eigen atelier. Verder bestaat onze collectie uit zilver, gemaakt door verschillende bekende zilversmeden. Vaak worden deze zilveren design voorwerpen cadeau gedaan en maken het met een gravure een heel persoonlijk geschenk. Dit als bevestiging en herinnering van een uniek moment in iemands leven.

Design objecten

Deze objecten uit zilver zijn alleen gemaakt om mooi te zijn. De combinatie van zilver met bijzondere vormen resulteert in objecten die een geheel eigen uitstraling hebben. De materiaaleigenschappen van zilver, zoals een hoge lichtreflectie en de verregaande mate van vervorming bieden weer extra mogelijkheden t.o.v. andere metalen. Hierdoor worden automatisch interessante vormmogelijkheden benut, die bij andere metalen niet mogelijk zijn. Dit resulteert bijvoorbeeld in unieke tafelstukken ter decoratie. Deze pure kunst, gemaakt voor ambachtslieden, vormen een combinatie van moderne vormen en een eeuwen oude ambacht.