Aanzoeks- & verlovingsringen

Staat u op het punt om dé spannendste vraag uit uw leven te stellen? Het doen van een aanzoek is de eerste stap naar trouwen. Bij dit speciale moment hoort natuurlijk een mooie aanzoeksrings die als bevestiging van deze vraag en het antwoord om de ring van vrouw kan worden geschoven. Uiteraard bent u van harte welkom in één van onze winkels om ons aanbod aanzoeksringen en verlovingsringen te bekijken. Uiteraard vindt u ook een grote collectie online, welke u kunt bestellen of reserveren om in de winkel te bekijken. In onze collectie vindt u gouden aanzoeksringen met o.a. diamant, zirkonia, blauw saffier of robijn. Heeft u een kleiner budget dan kunt terecht bij onze zilveren aanzoeksringen. Deze ringen zijn gemaakt in een dezelfde kwaliteit, alleen is het edelmetaal verschillend. De designs lopen uiteen van fijne ringen tot ringen met een groter steenzetting. Uiteraard hebben wij zowel klassieke als moderne ontwerpen opgenomen in onze collectie. Zoekt u iets unieks? Wij denken graag met u mee en in overleg kan de ring of ringen voor u worden gemaakt. Onze specialistisch medewerkers helpen en adviseren u graag om een passende en persoonlijke ring te vinden. Op deze manier wordt uw aanzoek gegarandeerd een groot succes!

Help! Welke ringmaat moet ik kiezen?

Een ring kopen zonder dat de degene die de ring gaat dragen erbij is, is altijd lastig. Een halve of een kwart maat verschil kan betekenen of de ring goed kan worden gedragen of niet. Afhankelijk van het model ring kan dit ook nog verschillen. Aangezien een juiste ringmaat lastig is hanteren wij de volgende service. Wanneer u uw keuze hebt gemaakt zullen neemt u de aangekochte ring mee. Op het moment dat u het aanzoek hebt gedaan komt u met de gelukkige bij ons in de winkel. Samen met één van onze specialistische medewerkers zal de juiste maat exact worden opgemeten. Wij gaan er dan voor zorgen dat binnen een kort termijn de ring klaarligt om gedragen te worden. Op deze manier bent u er van verzekert dat de aanzoeksring die u draagt perfect om de vinger zit.

Zoveel ringen, welke soorten aanzoeksringen of verlovingsringen zijn er?

Er zijn zowel zilveren aanzoeksringen als gouden aanzoeksringente verkrijgen in onze collectie. De meeste verlovingsringen en aanzoeksringen zijn gemaakt van witgoud of geelgoud. Het is daarnaast ook mogelijk aanzoeksringen in roségoud aan te schaffen. Veelal zijn deze ringen gecombineerd met één of meerder edelstenen als diamant, blauw saffier, robijn, parels of zirkonia.

De solitairringen zijn de ringen met één centrale steen of steenzetting aan de bovenzijde. Deze ringen zijn zowel in een fijne klassieke variant te krijgen als in een moderne versie. Dan zijn de lijnen van het design moderner en is de ring vaak wat ‘zwaarder’ uitgevoerd. De memoireringen zijn ringen voorzien van een rij met stenen naast elkaar aan de bovenzijde van de ring. De edelstenen kunnen op verschillende manier zijn gezet in het materiaal en ook kunnen er bij bijzondere gelegenheden stenen worden bijgezet. Daarnaast zijn er nog de entourage / rozetringen die veelal zijn uitgevoerd met een middensteen en een entourage. Een goed voorbeeld zijn de “Diana ringen” die voorzien was van een blauw saffier gecombineerd met diamantentourage. Tot slot kunt u ook een keuze maken uit de fantasieringen. Dit zijn ringen met een bijzondere zetting of design. Dit maakt de aanzoeksring net anders dan alle andere aanzoeksringen.

Onze aanzoeksringen en verlovingsringen zijn van de volgende merken

Blush: Prachtige aanzoeksringen kunt u vinden in de collectie van Blush. Blush staat voor chique, elegant en eenvoudig. De 14 karaat ringen zijn ontworpen door de makers van het bekende sieradenmerk Ti Sent Milano en zijn verkrijgbaar in witgoud, geelgoud en roségoud. De meeste ringen zijn voorzien van één of meerdere zirkonia ’s, welke goed gecombineerd kunnen worden met andere ringen.

Wil je…: Het merk Wil je... een uitgebreide collectie van aanzoeksringen. De 14 karaat ringen zijn verkrijgbaar in witgoud, geelgoud of bicolor en zijn voorzien van een briljant (rond) geslepen diamant, die staat voor eeuwige liefde. De meeste ringen zijn geschikt om te dragen naast de uiteindelijke trouwring. De ringen worden geleverd in een breed prijsaanbod. Van een interessante beginprijs tot een ring in het hogere prijssegment met een grote diamant.

Angeli di Bosca: Naast de trouwringen van Angeli di Bosca heeft dit merk ook een lijn aanzoeksringen, welke met gerecycled goud in Antwerpen worden vervaardigd. Oude juwelen en edelmetaal worden omgezet tot zuivere grondstoffen en legeringen, waar ringen van worden vervaardigd. Ook het recht op een menswaardig bestaan is een voorwaarde bij Angeli di Bosca. Alle ringen moeten vrij zijn van conflict, kinderarbeid en 100% fairtrade. Daarnaast worden de ringen met perfectie en oog voor detail afgewerkt, wat zorgt voor mooie en stijlvolle aanzoeksringen.

Aller Spanninga: Aller Spanninga heeft naast de trouwringen ook een collectie aanzoeksringen en memoireringen. Bij bijzondere gebeurtenissen kunnen er in de memoireringen diamanten bij worden gezet. Met een memoirering sluit je een dierbaar moment voor altijd in je hart. De grootte van de diamant wordt bepaald door de breedte van de ring. De ringen zijn op een strakke manier afgewerkt en zijn goed te combineren met andere ringen. Met meer dan 150 jaar ervaring in “het gouden ambacht” is dit merk uitgegroeid tot Nederlands grootste ringenatelier. De collectie van Aller Spanninga wordt ontworpen met het oog voor trends, mode en innovatie. De liefde en passie van de makers en ontwerpers voor het vak is terug te zien in de topkwaliteit van de aanzoeksringen.

Diamonfire: Het bijzondere van dit merk is dat zij zilveren aanzoeksringen en Diamonfire bruidssieraden maken van zilver en dat ze de zirkonia stenen zetten op de manier waarop diamant wordt gezet. Dit zorgt ervoor dat de schittering van de stenen maximaal de ruimte krijgt en dat het sieraad op zichzelf een fantastische afwerking heeft. De Diamonfire aanzoeksringen biedt u dus een super mooi product, waarmee je echt iemand kan verrassen tijdens het aanzoek.

Rikkoert huiscollectie: Diversiteit staat in onze eigen collectie van Rikkoert Juweliers centraal. We proberen de merkcollecties aan te vullen, zodat alle type aanzoeksringen in alle stijlen te verkrijgen zijn. De huiscollectie is dus zowel in goud als zilver te verkrijgen. De Rikkoert Huiscollectie geeft dus eigenlijk de finishing touch aan de collectie, zodat u de beste keuze kunt maken.